Következő mérkőzés, Extraliga, Döntő, 5. mérkőzés, 2011.04.24. 17:00::: BSE - Vasas Duna Autó Óbuda :::Szamos utca, Digi TV
::: cikkek :::

Bemutatták az új főszponzort

Március 16-án délelőtt a Duna Autó Zrt. óbudai szalonjában sajtótájékoztató keretében mutatták be a Vasas női röplabdaszakosztályának új főtámogatóját.

Először Fördős László szólalt fel, aki elmondta, hogy huszonhárom éve amióta a szakosztály elnöke arra a legbüszkébb, hogy az ország egyik legnagyobb, meghatározó klubjának lehet a vezetője. Napra pontosan két év, és századik születésnapját ünnepelheti az egyesület, aminek ez idő alatt számtalan arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek sportolói különböző világversenyeken. A szakosztály elnök továbbá elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy olyan emberekkel dolgozhat együtt, akik mindent megtesznek a Vasasért, és amiben tudnak, segítik az ő munkáját. Fördős köszönetet mondott a Vasas Sport Clubnak és Markovits Lászlónak, mert ha ők nem lettek volna, akkor huszonhárom év után, idén először megroppant volna a szakosztály, ugyanis a gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került az egykori főszponzor, az Opus-Via. A röplabdának húsz szponzora van, abból több mint tíz anyagilag is támogatja a csapatot, így először nem tudta, hogy kit keressen meg, azzal hogy legyen az elsőszámú támogatója a röplabdának. Aztán egy régi szponzorra, a Duna Autó Zrt-re esett a választás és megkereste Ormos Istvánt, az Autóváros vezérigazgatóját és szerencsére megbeszélésük oda vezetett, hogy most bemutathatják az új támogatót. Hangsúlyozta továbbá, hogy mivel a gazdasági világválság leginkább az ingatlanszektort, valamint az autóipart érinti érzékenyen, figyelemre méltó, hogy éppen egy autóeladással és javítással foglalkozó cég állt a sport mellé!

Fördős Lászlót Bognár Gábor a Duna Autó Zrt. kereskedelmi- és marketingigazgatója követte, aki elmondta, hogy cégük és a Vasas női röplabdaszakosztály munkatársai is a töretlen fejlődés jegyében dolgoznak nap, mint nap. Abban, hogy a Vasas-röplabda támogatása mellett döntöttek, nagy szerepe volt annak, hogy mind a két fél óbudai érdekeltségű és mindketten azon dolgoznak, hogy öregbítsék a kerület és a főváros hírnevét. Több közös évfordulója van a két szervezetnek: 1989-ben hozták létre a cég autókereskedelmmel foglalkozó jogelődjét, a Duna Interservice Kft-t, és ebben az évben szerezte meg a Vasas röplabdacsapata az első bajnoki címét. A következő fontos időpontnak a 2005-ös esztendőt említette, amikor is több, a tulajdonosok által működtettet cég összeolvadása által létre jött az autóváros. Ez az esztendő rendkívül sikeres volt a Vasas csapatának is, hiszen mind az Extraligában, mind a Magyar Kupában az első helyen végzett. Párhuzamot állított fel az autókereskedés és a sportolás között is. Elmondta továbbá, hogy büszkének kell lennünk teljesítményünkre, de soha nem szabad megelégednünk magunkkal, mindig tűzzünk ki magunk elé újabb és újabb célokat. Elmondta, hogy ezzel a támogatással üzenni szeretnének versenytársaiknak, meglévő és leendő ügyfeleiknek, partnereiknek, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben még inkább kötelességüknek érzik, hogy szerepet vállaljanak a társadalom és a sport segítésében, és támogatásunkról biztosítják az Autóváros otthonát jelentő Óbuda legsikeresebb sport klubját. Beszédét azzal zárta, hogy ők nem túlélni akarják a mostani nehéz időket, hanem fejlődni szeretnének, és mindig, minden körülmény között a legjobbra törekednek majd.

Bognár Gábor beszéde után a harmadik kerület alpolgármestere, Puskás Péter kapott szót. A politikus elismerését fejezte ki a Vasas juniorcsapatának, amely tornagyőzelemmel ünnepelte március 15-ét, majd elárulta, hogy az önkormányzat idén egymilliárd forinttal kevesebb pénzből gazdálkodhat, de a rendkívül értékes helyi sport támogatására így is tudnak fordítani a költségvetésükből.

Ezután Mandur László az Országgyűlés alelnöke következett, és a Vasas női röplabdaszakosztály tiszteletbeli elnöke kijelentette, isten is egymásnak teremtette a Duna Autó Zrt-t, és a Vasast, gratulált a kupaaranyhoz, és a kölcsönös megbecsülés jegyében sok sikert kívánt a csapatnak és az új támogatónak is.

A beszédek után, egy rövid díjátadóra került sor. Ormos István a Duna Autó Zrt. vezérigazgatója ajándékkal jutalmazta az elmúlt év legeredményesebb játékosát, Nagyné Mátrai Veronikát, a tavalyi esztendő legjobb női felnőtt edzőjének megválasztott Jókay Zoltánt, valamint külön gratulált az egész csapatnak.

Galéria az eseményről ide kattintva érhető el!

 


írta: Vakond
2009. március 16. hétfő - 16:44:00-kor