Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Ezüstös évet zártunk
Írta: Kovg1987   
2016. április 27. szerda, 12:36

A Magyar Kupa után a bajnokságban is második helyen zártunk, miután a finálé harmadik meccsén sem tudtunk méltó ellenfelei lenni a Békéscsabának, amely így veretlenül lett bajnok. Nekünk idén, ebben a sérülésektől is tizedelt szezonban két ezüstérem jutott.

20160426brsevasas_139

Mindkét oldalról igyekeztek váratlant húzni a trénerek: hazai oldalon Szpin Renátát mezőnybe nevezte Szasa Nedeljkovics, így Molcsányi Rita mellett a fiatal Kanizsai Dorottya került a liberó posztjára. A vendégeknél Jókay Zoltán az egyik kulcsjátékosát, a korábban Békéscsabán is megfordult Szombathelyi Szandrát ugyanakkor liberóként léptette színre. Már félórával a kezdést megelőzően közel megtelt a mindkét oldali lelátó, mire kivonultak a csapatok, addigra el is „kelt" minden hely, ami azt jelenti, hogy mintegy kétezer néző volt kíváncsi a tv-közvetítés ellenére is a döntő 3. összecsapására.

A Békéscsaba kapta a nyitás jogát és ebből Szakmáry révén az első pontot meg is szerezte, aki még két újabb pompás ütéssel „provokálta" ki már 3:0-nál a Vasas időkérését. Nagyon idegesnek tűnt a vendég, míg a Csaba a be-becsúszó apró rontások ellenére is sziporkázott, folyamatosan hibára kényszerítette vendégét, amely béna kacsaként mozgott a pályán. A máskor oly magabiztos Miklai Zsanett arcáról is félelmet lehetett leolvasni, bombaerős labdái sorra jöttek vissza a túloldalról. 14:5-nél Szasa Nedeljkovics elégedetten intett csapatának, szépen haladt előre az együttese, amely remekül fogadta a labdákat, a Vasas ugyanakkor katasztrofálisan, rendre hosszúkat nyitott. E téren a hazaiak sem mindig remekeltek, ám mindezt jelentős vezetésüknél mindenki megbocsátotta. A Folyondár utcaiak később sem tértek magukhoz, nincs rá jobb szó: a csabaiak az első játszmában lelépték ellenfelüket (25:11, 1:0).

Kiválóan működött a kék-fehérek védekezése, a Vasas a 2. szettben is csak futott az eredmény után. Amikor ismét kezdett kellemetlenül nagy különbség kialakulni a két gárda között, Jókay edző időt kért. Hiába, Matics és Szakmáry szakmányban szerezték a pontokat. Bár a játszma közepén egy ízben felzárkózott az Óbuda, Nedeljkovics időkérés után rendezte a sorokat. Miklaiék képtelenek voltak a megújulásra, akiknek kellett volna, azok sem tudtak segíteni a vergődő vendég együttesen. A játszmát Matics bombája zárta rövidre, és a BRSE egy szettnyire került a bajnoki trófeától (25:15, 2:0).

Tényleg az utolsó szalmaszálat próbálta megragadni a Vasas, de csak rövid időre, 11:10-nél villant fel egy kis halvány reménysugár, lelkesedésüket azonban gyorsan lefojtották a hazaiak. Szakmáry is újra beindult, fontos pontokat gyűjtve. Láttunk még egy gyönyörű labdamenetet, amely természetesen csabai ponttal zárult, majd egy remek Szakmáry-sorozattal fejeződött be a csata (25:20, 3:0).

---------------------------------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA NB I, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Linamar BRSE – Vasas Óbuda 3:0 (11, 16, 20)
Békéscsaba, 2000 néző. Vezette: Adler, Éva T.

BRSE: Szakmáry 22, Soós 5, Clement 6, Tálas 5, Matics 14, Bodnár 7. Csere: Molcsányi (liberó), Korniss 1, Szpin. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics
Vasas: Miklai 8, Rountree 4, Sousa 3, Klein 8, Vacsi 4, Nagy E. 4. Csere: Szombathelyi Sz., Tóth A. (liberók), Windisch, Durst. Vezetőedző: Jókay Zoltán

A párharcot a Linamar BRSE nyerte 3–0-ra.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Szasa Nedeljkovics: – Erről álmodtunk és az is volt a célunk, hogy a döntőben megint csúcsformába kerüljünk. Az első mérkőzés így is nehéz volt, de a másodikon és a harmadikon már egyértelműen jobbak voltunk. Nyolcból nyolcszor győztük le a Vasast a szezonban, csak az elmúlt egy hétben háromszor, teljesen megérdemelten lettünk bajnokok.
Jókay Zoltán: – Ezúttal is nagyon sokat hibáztunk, nem tudtuk magunkból kihozni azt, amit tudunk és ami bennünk van. De az egész szezonban ez volt a jellemző ránk.

Forrás: hunvolley.hu, Fotó: vasassc.hu

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés