Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Ezüst jutott az arany mellé
Írta: Kovg1987   
2015. május 14. csütörtök, 10:45

Magyar Kupa győztes női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda a tavalyi évhez hasonlóan idén is egy bajnoki ezüstéremmel gazdagította éremkollekcióját, miután a finálé negyedik meccsén 3:1-re kikapott Békéscsabán, ezzel pedig ilyen arányban maradt alul a párharcban is.

vasas_ezust

A harmadik mérkőzésen talpsérülést szenvedő Miklai Zsanett csak nézőként tarthatott csapatunkkal Békéscsabára, kulcsemberünk pótlása Ludmán Rékára várt. Az első játszmát kiválóan kezdte együttesünk, Szombathelyi Szandra termelte a pontokat, ám hiába vezetett hat ponttal is csapatunk (11:17), a Békéscsaba fordítani tudott (25:23, 1:0).

A második szett során ismét fej-fej mellett haladtak a csapatok, a mieink részéről Szombathelyi Szandra és Pekárik Eszter játszott a legeredményesebben. A végjáték során ezúttal a mieink összpontosítottak jobban, így egalizálták az állást (21:25, 1:1).

A harmadik felvonás elején a játékvezető-páros erősen megkérdőjelezhető ítéletei borzolták a kedélyeket, ráadásul újabb sérülés rontotta tovább helyzetünket: Háfra Dominikát kellett lecserélni térdfájdalmai miatt. Háfra ugyan később folytatni tudta a játékot, a játszma közepén összeszedett hátrányt már nem sikerült ledolgozni, így a Békéscsaba karnyújtásnyira került a bajnoki címtől (25:17, 2:1).

vasas_csaba

A negyedik játszma már nem rólunk szólt, a Békéscsabának minden bejött, a közel kétezer hazai szurkoló űzte-hajtotta csapat hamar éreztette, ezt a szettet már nem engedik ki a kezeik közül. Sajnálatos, hogy a játékvezetés nem nőtt fel a döntő színvonalához, Bátkai-Katona Ágnes a mérkőzés utolsó szettjében még kiállította, majd a csarnokból is kivezettette (!) a sorozatos vélt bírói tévedések miatt hevesen reklamáló Jókay Zoltánt. A hátralévő percekben a Békéscsaba örömröplabdát mutatott be, Soós Nikolett pontját követően pedig már a címvédést ünnepelhették Kormos Mihály tanítványai (25:12, 3:1).

A Vasas Óbuda női röplabdacsapata így második helyen zárt az NB I idei kiírásában, így a Magyar Kupa győzelmet követően egy ezüstéremmel gazdagította tovább a szakosztály kollekcióját. Az érmek értékét emeli, hogy rajtunk kívül csak az Újpest tudott mindkét sorozatban a dobogón végezni (két bronzérem), a csabaiak a kupában a legjobb négybe sem jutottak be, míg az MK-vesztes gödöllőiek a bajnokságban lettek csak negyedikek.

Folytatás az utánpótlásdöntőkben, illetve jövő októberben.

----------------------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA NB I, DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Linamar-BRSE - Vasas Óbuda 3:1 (23, -21, 17, 12)
Békéscsaba, 1800 néző. Vezette: Bátkai-Katona, Adler

Békéscsaba: Clement 11, Skayhan 11, Bodnár 11, Soós 4, Molcsányi 9, Radonjic 21. Csere: Szpin (liberó), Bagyinka, Korniss. Vezetőedző: Kormos Mihály
Vasas: Ludmán 4, Tálas 4, Pekárik 12, Vacsi 5, Szombathelyi Sz. 17, Háfra 8. Csere: Lévai, Tóth A. (liberók), Durst, Villám, Bodovics. Vezetőedző: Jókay Zoltán

A párharcot 3-1-re a Békéscsaba nyerte.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Kormos Mihály: –- Kínlódva indult, kellett két játszma mire alkalmazkodtunk a Miklai Zsanettet nélkülöző Vasas játékákához, de amikor ez sikerült és felvettük a ritmust, már nem volt megállás, minden játékos tudta, hogy miért harcolunk és megcsinálták.

Jókay Zoltán: - Gratulálok a Békéscsabának a bajnoki címhez és természetesen elismerésem saját csapatomnak is.

Forrás és fotó: vasassc.hu

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés