Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Zsinórban negyedszer is: KUPAGYŐZTES!!!!!!!
Írta: Kovg1987   
2015. február 15. vasárnap, 05:21

Magyar Kupa-címvédő női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda szombat este 0:2, 23:24-ről, azaz meccslabdáról fordítva 3:2-re legyőzte a TEVA-Gödöllői RC-t, ezzel zsinórban negyedszer, összességében tizenkettedszer hódította el a Magyar Kupát!

kupagyoztes

A meccs elején gyorsan meglépett a Vasas, már hárommal vezettek, mire a gödöllőiek elkezdték a pontgyártást. Az első technikai szünetben azonban már ők vezettek 8:7-re. Ezután felváltva estek a pontok egészen a játszma közepéig, amikor elsősorban Miklai Zsanett pontjaival hárommal megint meglépett a Vasas (16:13). Ezután viszont Csengeri Petra kezdett nyitni, sorozatban négy ászt szervált, majd egészen a játszma végéig ő maradt a nyitóhelyen (16:25, 0:1).

A második szettben egy benyelt nyitásfogadás után liberót cseréltek a piros-kékek, de sokáig ez sem segített, a technikai szünetben 8:4 volt a gödöllőiek javára, akik ekkor szinte extázisban játszottak, remekül mezőnyöztek és a sáncuk is kiválóan működött. Bár a játszma végére egy kicsit elfáradtak, így is tartani tudták a szett közben kiharcolt a hét pontos különbséget (18:25, 0:2).

A harmadik játszma szorosnak indult, de az első szünetben néggyel megint a Pest megyei csapat vezetett. A szünet azonban jót tett a piros kékeknek, mert Pekárik Eszter nyitásaival és Vacsi Evelin pontjaival azonnal fordítottak. Innen viszont a gödöllőiek egyenlítettek Szakmáry Gréta szerváinak köszönhetően. Ezután megint felváltva estek a pontok, de 24:23-nál a gödöllőiek jutottak meccslabdához, a tavaly még a Vasas serdülőben játszó Kalotai Zsófia a hálóba nyitott, ezt követően pedig nem volt kegyelem: az ekkorra igen feljavuló Miklai Zsanett vezette Vasas innen fordított, és végül második játszmalabdájukat értékesítve szépítettek (1:2, 27:25).

Amilyen szoros volt a harmadik játzsma, olyan volt a negyedik eleje is. A technikai szünetben viszont már a Vasas vezetett három ponttal, ekkor Miklai és Szombathelyi Szandra is ontotta a pontokat. Horváth András feladót cserélt, ki is egyenlítettek a fehér mezesek. 21:21 után megint a piros-kékek percei következtek, egymás után három pontot szereztek a mieink, ami elég is volt a döntő szett kiharcolásához (25:22, 2:2).

A kilenc nappal ezelőtti mérkőzésen, a Folyondár utcában 0:2-ről fordítva nyertünk - és szereztük meg vélhetően az alapszakasz-elsőséget -, így a szép számú Vasas-tábor bizakodva tekinthetett a döntő szett elé. Ennek megfelelően a sorsdöntp játszma három Vasas ponttal kezdődött, de egy gyors időkérés után megint csak egy volt a különbség. A térfélcserénél 8:6 volt a piros-kékek javára, innen azonban már csak egy csapat volt a pályán, a gödöllőiek mindössze egy pontot szereztek, s a végén a hét meccslabdából Szombathelyi Szandra átcsorgó nyitásával megvédték címüket (15:7, 3:2).

Lányaink ezzel a szakosztály tizenkettedik kupaaranyát szerezték, míg vezetőedzőnk, Jókay Zoltán tíz év alatt nyolcadik elsőségét ünnepelehette... Egyedülálló sorozat, amivel hamarosan részletesen is foglalkozunk.

zotyabalu

A lényeg, tizenkettedszerre is: KUPAGYŐZTES, KUPAGYŐZTES, KUPAGYŐZTES!!!!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------

MAGYAR KUPA, DÖNTŐ
Vasas Óbuda - TEVA-Gödöllői RC 3:2 (-16, -18, 25, 22, 7)
Fáy utca, 1400 néző. Vezette: Szabó P., Mezőffy

Vasas: Vacsi 12, Tálas 7, Miklai 26, Pekárik 7, Háfra 4, Szombathelyi Sz. 11. Csere: Lévai, Tóth A. (liberók), Durst, Villám. Vezetőedző: Jókay Zoltán
Gödöllő: Lutter L. 3, Szakmáry 20, Széles 15, Csengeri 27, Takács D. 5, Fritz 6. Csere: Bánlaki (liberó), Kalotai, Nagy K., Radomszki. Vezetőedző: Horváth András

Forrás: hunvolley.hu; Fotó: Doba István, vasassc.hu

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés