Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
Ezüstérem
Írta: SarlosM   

A második helyen zárta a 2013/14-es bajnoki idényt a Vasas Óbuda, miután a döntő harmadik mérkőzésén, óriási csatában alulmaradt Békéscsabai RSE együttesével szemben.

d3

 

Egészen elképesztő hangulatban, zsúfolt nézőtér előtt kezdődött a találkozó és mieink is fantasztikus rajtot vettek. A lányok fegyelmezett és hatékony játékkal jelezték, egyáltalán nem tettek még le aranyálmukról. A fölényünk óriási volt, a tízből nem jöttek ki a csabaiak az első szettben.

Arra azért számítottunk, hogy a folytatás nem lesz ennyire egyszerű. A vendégek talpra álltak, hol az egyik, hol a másik oldalon volt az előny. A végjátékban tetemes hátrányt dolgoztunk le, ám ez sem hozta magával a magabiztosságot. 23:23-nál nem mertük felvállalni a bátor támadásokat, nem úgy mint ellenfelünk, ez pedig döntött.

A következő játszmát viszont ismét végig kézben tartottuk. A hajrában Vacsi Evelin centerpontjaival zártuk le a menetet. Ekkor egyértelműnek tűnt, ennek a meccsnek a behúzása cseppet sem megoldhatatlan feladat.

Ezt az érzést erősítette a negyedik szett eleje is. Az első technikai szünetig (8:7) komótosan zajlottak az események, lélekben már készültünk a csütörtöki békéscsabai útra. Talán túlságosan is lenyugodtunk, elveszítettünk két pontot, majd a hiába reklamáltunk egy játékvezetői ítélet miatt. Egykettőre sokpontos hátrányba kerültünk, a különbséget pedig már képtelenek voltunk eltüntetni.

A mindenről döntő játékrészt újra "nagylevegővel" kezdtük. Miklai szélről, Tálas és Vacsi középről volt eredményes, az 5:1-es vezetés számunkra kedvező végkifejletet sejtetett. Tíznél – igaz megint egy vitatott ítélettel – mégis egyenlítettek a vendégek, majd az első játszmalabda is az övék volt. Egy jól kivitelezett Gubicza, Szabó blokk viszont már a mi meccslabdánkat jelentette, amit még egy követett Stefanik ütése nyomán. Sajnos csupán ennyire futotta, hiszen két perccel később már egy kupacban ünnepeltek a csabaiak, mi pedig dermedten bámultuk egymást.

Esélyesként indultunk neki a párviadalnak, fájó csalódás lett a vége. Azt azonban érdemes észben tartani, hogy Tóth Andreát leszámítva nem volt 22 évesnél idősebb játékos a keretünkben. Jókay Zoltán két esztendő alatt ígéretes – és eredményes – csapatot épített fel. Ha együtt maradnak, még sok örömünk telhet bennük.

--------------------------------------------------------------------------------------------

NŐI RÖPLABDA NB I, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda – Linamar-Békéscsabai RSE 2:3 (7, -23, 20, -16, -17)

Folyondár utca, 1000 néző. Vezette: Éva T., Ujházi.

Vasas: Miklai 20, Tálas 10, Vacsi 15, Gubicza 10, Szabó A. 4, Stefanik 15. Csere: Tóth A. (liberó), Fábián, Pekárik, Ludmán. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Békéscsaba: Soós 16, Bodnár 9, Iricanin 17, Szombathelyi Sz. 2, Leidgeb 13, Akimova. Csere: Molcsányi R. (liberó), Nagy V. 1, Ilyés 6. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

Forrás: vasassc.hu
Fotó: Doba István, vasassc.hu 

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés