Toborzó
ropitoborzo2
Nyári tábor
ropi_nyaritabor_plakat_2017_2-page-004
ZSINÓRBAN HARMADSZOR NYERTÜNK MAGYAR KUPÁT!!!
Írta: SarlosM   
2014. február 15. szombat, 19:43

Története során tizenegyedszer, zsinórban harmadszor nyerte meg a MAgyar Kupát női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda!! Kétszeres címvédő lányaink nem nyújtották életük legjobb teljesítményét a békéscsabai fináléban, három szetten keresztül nagyon megizzasztotta őket a kihívó TEVA-Gödöllői RC, ám a negyedik felvonásban bedarálták ellenfelüket Miklaiék.

vasas_mk2014_1

Címvédőhöz méltó magabiztossággal kezdte a Magyar Kupa 2013/14-es kiírásának döntőjét csapatunk. A lányok egy pillanatig sem mutatták jeleit a mérkőzést megelőző felfokozott izgalmaknak, alig néhány perc leforgása alatt öt pontos előnybe kerültek (8:3). Stefanik Orsolya szép ejtését, valamint Miklai Zsanett pontjait követően még tovább is növeltük előnyünket, ám a gödöllőiek néhány szép blokk révén felépítették saját önbizalmukat és a második technikai szünetre már ismét szettben voltak (16:14). Hamar letörtük lelkesedésüket, a folytatásban ugyanis előbb Szabó Adrienn nyitott szép ászt, majd Vacsi Evelin osztott ki két megsemmisítő erejű blokkot (19:14). A két csapat teljesítményében tapasztalható hullámzás sajnos folytatódott, ismét ellenfelünk következett egy eredményesebb periódussal, igaz ehhez csapatunk is hozzájárult néhány rontott nyitás formájában (21:19). Jókay Zoltán ekkor kikérte második idejét is, ami remek döntésnek bizonyult, hiszen gyors egymásutánban Gubicza Laura ütött szép centerpontot, majd Miklai Zsanett fejezett be egy kiválóan felépített figurát. Egy gödöllői hibát követően négy szettlabdához jutott csapatunk, melyek közül kettőt Csengeri Petra révén még hárított ellenfelünk, ám Szakmáry Gréta szabálytalan érintésének köszönhetően végül csak megnyertük az első szettet (25:22, 1:0).

vasas_mk2014_2

A második játszma elejébe kissé beragadtak a mieink, Csengeri Petra nyitásait követően három pontos volt a gödöllői előny, Jókay Zoltán így kénytelen volt alig néhány perc után időt kérni (3:6). A technikai szünetre már egy pontra zárkózott csapatunk (7:8), majd Vacsi Evelin ejtésével ki is egyenlítettünk, ám Szakmáry Gréta vezetésével ismét ellépett kissé a Gödöllő (10:13). A folytatásban Miklai Zsanett és Csengeri Petra vívott pontpárbajt egymással, melyből a piros-kék csapatkapitány jött ki jobban, csapatunk így ismét egalizálta az állást (14:14). A forgatókönyv nem változott, sokadszorra is három pontos előnybe került a Gödöllő, ám ezúttal is egyenlített a Vasas Óbuda, sőt, Szabó Adrienn ászával a szett során először a vezetést is megszerezte csapatunk (18:19). Ilyenkor kell vezetni, tartja a mondás, csapatunk pedig minden erejével azon volt, hogy megfeleljen ennek az általános elvárásnak, hiszen a folytatásban Vacsi pontjaival három pontosra duzzadt előnyünk (20:23). Csapatkapitányunk, Miklai Zsanett sokadik nagyon okos megmozdulása egy rendkívül hosszú, lélektanilag is fontos labdamenetet zárt le, majd második szettlabdánkat egy hosszú gödöllői nyitással kihasználtuk, így egyetlen játszmára került csapatunk a hőn áhított Magyar Kupa-győzelemtől (25:22, 2:0).

vasas_mk2014_3_zsani_gabineni

Ismét a Gödöllő kezdte jobban a szettet, ám Miklai Zsanett nyitásai révén ezúttal néhány perc alatt sikerült fordítani (5:4). Becsülettel küzdött tovább ellenfelünk, és a Szakmáry – Csengeri duó pontjainak köszönhetően az első technikai szünetnél már ismét a kék-fehérek vezettek (7:8). Ebben a periódusban csapatunk nem tudta hatékonyan befejezni támadásait, az egyre inkább lendületbe jövő Gödöllő pedig természetesen ki is használta ezt, így négy pontosra nőtt hátrányunk (12:16). A különbség állandósult a két csapat között, a végjátékra így tetemes előnnyel fordulhatott ellenfelünk (16:21). Továbbra sem tudott kilábalni a gödörből Jókay Zoltán együttese, Csengeriék négy játszmalabdájából ugyan hármat hárítani tudtak a mieink, Hackl Szilvia centerpontja révén végül összejött a szépítés a gödöllőieknek (23:25, 2:1).

vasas_mk2014_4

Miklai Zsanett folytatta az előző szett végén megkezdett remek sorozatát, sorban szerezte a pontokat, ellenfelünk újdonsült vezetőedzője, Horváth András így hamar időkérésre kényszerült (2:5). Csapatkapitányunk ászt nyitott, majd a következő szervájából visszapattanó labdát Gubicza Laura bombázta be, az első technikai szünetre így megnyugtató, hat pontos előnnyel vonulhattak a mieink (2:8). A szép számú Vasas-tábor lankadatlanul űzte-hajtotta csapatunkat, a lányok pedig - a meccs folyamán talán először - igazán lendületbe jöttek (3:11). Stefanik Orsi a pálya végéről visszaérve osztott ki egy hatalmas egyes blokkot, majd Tálas Zsuzsanna rombolta tovább a gödöllőiek önbizalmát egy gyönyörű ráfordulást követően (15:6). Ezekben a pillanatokban megállíthatatlannak tűnt együttesünk, igazi örömröplabdát láthattak a kilátogató nézők a piros-kékektől, drukkereink tíz pontos előnyünknél rászámoltak a Gödöllőre (17:7). A Magyar Kupa döntőjének utolsó perceiben a kiválóan játszó Stefanik Orsi ütött, majd ejtett szép pontot, Gubicza Laura nyitott ászt, majd Szabó Adri blokkolt óriásit, így a játék szinte valamennyi eleméből bemutatót tartott csapatunk (24:13). A mérkőzés Antal Anett hosszú nyitásával ért véget, csapatunk 2012 és 2013 után 2014-ben, zsinórban harmadszorra is megnyerte a női röplabda Magyar Kupát (25:13, 3:1).

vasas_mk2014_5

A mérkőzés legjobbjának a születésnapját a holnapi nap folyamán ünneplő, huszonöt (!) pontot szerző és igazi vezéregyéniségnek bizonyuló Miklai Zsanettet választották. A lányok fantasztikus teljesítménnyel ismét elhódították tehát a Magyar Kupát és ezzel megvédték címűket. A meccs után következhetett a jól megérdemelt ünneplés a szurkolókkal, akik szintén tapsot érdemelnek kitartó buzdításukért.

vasas_mk2014_6

-------------------------------------------------------------------------

HUNYADI MÁTYÁS MAGYAR KUPA DÖNTŐ, NŐI FINÁLÉ
Vasas Óbuda - TEVA-Gödöllői RC 3:1 (22, 22, -23, 13)
Békéscsaba, 800 néző. Vezette: Adler, Ujházi

Vasas: Tálas 4, Miklai 25, Gubicza 8, Szabó A. 10, Stefanik 13, Vacsi 8. Csere: Lévai, Tóth. A (liberók), Fábián. Vezetőedző: Jókay Zoltán
Gödöllő: Mester 4, Hackl 7, Csengeri 20, Széles 6, Szakmáry 14, Lutter. Csere: Lékó (liberó), Erdős 1, Kriegel Zs. 3, Antal. Vezetőedző: Horváth András

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: – Nem játszottunk elég gördülékenyen, végig feszültek voltunk, nem mertek játszani a lányok. A negyedik játszmában sikerült ritmust váltanunk, és végig koncentráltak voltunk, ami nélkülözhetetlen egy döntő megnyeréséhez.
Horváth András: – Küzdésből és akaratból csak jelest adhatok csapatomnak, ez biztató a bajnoki folytatásra. Amit elterveztünk, végrehajtottuk, a negyedik játszmára viszont elfáradtunk. Ebben az eredményben még elődöm, Szalay Attila munkája van, ezért az érem őt illeti.

Írta: Sarlós Márton, vasassc.hu. Fotók: Doba István, vasassc.hu

 

Kiemelt támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés